Stereotipi in predsodki kot (nevidna) ovira pri doseganju uravnoteženih vodstev

4. marec 2016

Osrednji namen dogodka »EQPOWEREC brunch« je bil opozoriti  na pomembnost zavedanja top managementa o prisotnosti in vplivu nezavednih predsodkov in stereotipov o moških in ženskah pri izbiri kandidatov/-k za najvišje odločevalske položaje. Dogodek, ki sta ga organizirala Univerza v Ljubljani (FDV) in Združenje Manager, je potekal v petek, 4. marca 2016 na Fakulteti za družbene vede UL v sklopu mednarodnega projekta EQPOWEREC.

 

 

Lačni novih znanj

Dogodek je bil namenjen članom in članicam Združenja Manager, tj. managerjem in managerkam na najvišjih položajih odločanja v Sloveniji. »Brunch« koncept je obljubljal udeležencem/-kam hrano, govorci/-ke pa so jim postregli/-e več kot le to.

 

 

Danes na jedilnem listu ...

»Šefinji kuhinje«, dr. Monika Kalin Golob, prodekanja za dodiplomski in magistrski študij Fakultete za družbene vede in Melanie Seier Larsen, principal BCG in predsednica sekcije managerk Združenja Manager sta kot »aperitiv« postregli pozdravna nagovora, v katerih sta poudarili pomembnost tematike enakosti spolov na vodilnih položajih, tako za članice sekcije managerk, kot tudi za družbeno odgovorno institucijo, Fakulteto za družbene vede.

 

Predjed: Popečena mešanica nezavednih stereotipov postrežena z dimljenim ozaveščanjem.

Prvo »jed« je pripravljala prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, ki je s pomočjo interaktivnih nalog skušala  udeležence/-ke opozoriti na to, da se ljudje prevečkrat prehitro odločamo in ocenjujemo druge na podlagi njihovega videza. Dodala je, da se to najpogosteje dogaja na nezavedni ravni, zato je potrebno nenehno ozaveščanje, da bi ta dejanja lahko prepoznali in jih spremenili.

 

Glavna jed: Domače pripravljeni norveški zavitki z marinirano dvojno selekcijo kadrov, postreženi na svežih napotkih iz prakse

»Glavno jed« na dogodku je stregel prof. dr. Morten Huse. Na podlagi mnogoletnih izkušenj z uresničevanjem zakonodaje o enakopravnosti spolov v upravah na Norveškem je izpostavil nekaj ključnih napotkov. Poudaril je, da zakonodaja sicer lahko prinese pozitivne posledice za ženske, vendar je pri tem potrebno razumeti, da gre za postopke, ki zahtevajo čas in se ne zgodijo sami po sebi.

 

Sladica: Kremna zgodba talentov prelita s slastnim kadrovskim prelivom

Sonja Šmuc je udeležencem za »sladico« postregla s primerjavo Slovenije in Norveške. Opozorila je na podobnosti in razlike med njima ter poudarila, da imamo v slovenski družbi ugodne, in v primerjavi z marsikatero drugo državo celo odlične, pogoje za vzpostavitev polne enakosti spolov, vendar se kljub temu na najvišjih položajih še vedno soočamo z neenakostjo po spolu in dosegamo iste rezultate kot vse druge države. Predlagala je, kaj na tem področju lahko naredijo podjetja pri razvoju talentov.

 

 

Po jedi se prileže…debata.

Ker so bile porcije ravno prav velike so bili udeleženci/-ke po brunchu, ne samo siti/-e, ampak tudi ravno prav razpoloženi/-e za komentarje na predstavljena izhodišča. Dogodek se je zaključil v prijetnem vzdušju in s pozitivnim prepričanjem, da lahko s primernimi (zakonodajnimi, organizacijskimi in individualnimi) ukrepi in ozaveščanjem o pomembnosti tematike, vendarle pričakujemo premik v pravo smer.

 

 

In kdo je zakuhal vse to?

Projekt EQPOWEREC (Enakost spolov pri razdelitvi ekonomske moči: razumevanje in preseganje ovir enakosti spolov pri odločanju v gospodarstvu), katerega cilj je vplivati na povečanje enakosti spolov v slovenskem gospodarstvu. Koordinator projekta je Univerza v Ljubljani (Fakulteta za družbene vede), ki tesno sodeluje z izkušenimi in strokovno usposobljenimi partnerji: Združenjem Manager, Slovensko kadrovsko zvezo in BI Norveško poslovno šolo. Projekt je sofinanciran iz Programa Norveškega finančnega mehanizma 2009–2014, katerega nosilec je Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK).

 

Video reportažo z dogodka si lahko ogledate tukaj.

 

Foto: Tanita Rose, Urška Rus.

Dogodki

Facebook