[NORVEŠKA: 3.dan] Obisk NHO in podjetja Telenor

27. avgust 2015

V četrtek smo se odpravili na obisk NHO-ja (Confederation of Norwegian Enterprise), ki predstavlja eno glavnih organizacij na Norveškem, zadolženo za predstavništvo norveških delodajalcev. 

 

 

Tam nas je pričakala Kristina Jullum Hagen, vodja programov Female Future in Global Future v NHO-ju, ki nam je predstavila njihovo organizacijo in razložila s čim se ukvarjajo. V NHO-ju so mnenja, da kvote niso najpomembnejše orodje za doseg enakosti spolov v gospodarstvu, vendar se kljub temu zavedajo ovir, s katerimi se spopadajo ženske pri napredovanju. Na Norveškem imajo večji problem na področju srednjega managementa, saj je le 15% vseh managerk žensk. Rešitev za to problematiko vidijo v uskladitvi družinskega in poslovnega življenja (tako za moške, kot tudi za ženske), kamor spadata uravnavanje in enakopravna delitev starševskega dopusta.

 

 

V NHO-ju so zelo aktivni pri zavzemanju za enakost spolov in v ta namen so leta 2003 ustanovili program Female Future Initiative. Glavni cilj iniciative je spobuditi reforme "od spodaj navzgor" in to skušajo doseči z zgodnjim odkrivanjem talentov in nudenjem podpore ter strokovne usposobljenosti ženskam. S pomočjo partnerstva, ki ga imajo sklenjenega z več kot 750 podjetji (ta priporočijo določene talentirane posameznike za vključitev v program) zelo uspešno dvigujejo delež žensk v srednjem in top managementu na različnih delovnih področjih. S svojimi rezultati so zadovoljni, vseeno pa bi si želeli dosegati učinke še hitreje.

 

 

Obisk NHO organizacije je bil zelo poučen in poln koristnih informacij. Po končanem uradnem delu so sledila še vprašanja naših članov skupine, ki so se razvila v zanimivo debato.

 

Nato smo se odpravili na največje norveško telekomunikacijsko podjetje Telenor. 

 

 

 

Najprej je sledila predstavitev podjetja, njihovih vrednot in ključne konkurenčne prednosti - zaposlenih, nato pa smo se odpravili v njihov "inovacijski center", kjer smo prisluhnili predstavitvi o ženskah na vodilnih položajih, ki jo je vodila Jelena Šutić, podpredsednica pri upravljanju s talenti v Telenorju.

 

 

 

 

 

V Telenorju verjamejo v enake možnosti, vendar so se z ukrepi za povečanje deleža žensk na visokih položajih začeli ukvarjati šele leta 2014. Kljub temu so aktivni na mnogih področjih - Student Woman Leadership Program, Trainee program, Women Up Program, itd.

 

 

 

Prijeten in rahlo naporen dan smo zaključili polni idej, novih podatkov in svežega zagona. Obiska sta nam pomagala pri tem, da smo dobili realno predstavo o tem kako norveška podjetja uspešno implementirajo enakost spolov v svoje delovanje in kulturo.

 

 

Dogodki

Facebook